Το ελαιόλαδο μας

Λάδι ΚΟΤΙΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
το δικό μας λάδι…

Ιστορία

Το ελαιόλαδο είναι για τους Έλληνες αξιοσέβαστο.
H ελιά ήταν σύμβολο ειρήνης, αρετής, νίκης και συμφιλίωσης και όποιος προσέφερε το κλαδί της γινόταν δεκτός με σεβασμό.

Πολύ γνωστή είναι και η σχέση της ελιάς με αθλητικούς αγώνες και τελετές της αρχαίας Ελλάδας.
Οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους με λάδι, το οποίο αφαιρούσαν όταν τελείωνε το αγώνισμα.
Το μοναδικό βραβείο για τους νικητές των Ολυμπιακών αγώνων ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από τον «ΚΟΤΙΝΟ», δηλαδή την άγρια ελιά.

About

Μπορεί η τυποποίηση και η διανομή να γίνεται τα τελευταία χρόνια αλλα η παράδοση  στην καλλιέργεια της ελιάς πάει γενιές πίσω…

Το χωρίο που καλλιεργούμε τις ελιές μας λέγεται Καλλιθέα Πυλίας και βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας , οι ελιές που καλλιεργούμε είναι  ποικιλία Κορωνέικη και είναι ξερικές, σε ημιορεινή περιοχή. Οι  ελιές αυτές δίνουν πολύτιμο και πυκνό ελαιόλαδο με μεστή γεύση. Αυτό συμβαίνει επίσης διότι τα δέντρα μας κλαδεύονται εντατικά δύο φορές το χρόνο, μία κατά το μάζεμα του καρπού και μία μετά την άνοιξη.  Διευθετώντας με αυτό τον τρόπο τον όγκο των κλαδιών, έχουμε ως αποτέλεσμα να διατηρούμε τα ελαιόδεντρα κοντά ώστε οι χυμοί τους να διανύουν τη μικρότερη δυνατή διαδρομή από τη ρίζα ως τον καρπό.

H πρώιμη συγκομιδή του καρπού (αρχές Νοέμβρη) , όταν οι ελιές είναι πράσινες, με μηχανικά μέσα για να μη τραυματίζονται , η άμεση μεταφορά του στο ελαιοτριβείο  και η επεξεργασία, η οποία  γίνεται σε ελαιοτριβείο με μέθοδο ψυχρής έκθλιψης , κάτω  των 25 βαθμών, μας δίνει το πολύτιμο αγουρέλαιο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά.

Η χαρακτηριστική του πικράδα , το δυνατό φρουτωδες άρωμα του καθώς και τα εξαιρετικά χαμηλά του οξέα κάτω του 0,25, συνθέτουν  τη μοναδική του ποιότητα …

Το ελαιόλαδο ΚΟΤΙΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ δημιουργήθηκε με τη γέννηση και  της δικιά μας οικογένειας , τυποποιήθηκε και διανέμεται από το ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και είναι ένα λάδι εξαιρετικής ποιότητας που δίνουμε και στα παιδιά μας .

Τα προϊόντα μας

Οι δικές μας Ελιές!

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλες τις καινούριες προσφορές και τα νέα μας?

Μπες τώρα στην λίστα ενημέρωσης!